kOsh campus Scheppersstraat Herentals heeft aan De Hellekens naast de Kleine Nete in samenwerking met de stad Herentals een knap project lopen voor de redding van een biotoop.  Met dit project nemen de leerlingen deel aan de scholenwedstrijd GIPS4VIPS met als titel 'biotoop voor salamanders en kikkers'.

GIPS4VIPS is een wedstrijd die wordt georganiseerd door het Regionaal Technologisch Centrum Antwerpen (RTC), de vormingsfondsen voor de metaalsector FTMA en VIBAM en het opleidingscentrum ANTTEC. De wedstrijd beoordeelt de geïntegreerde proeven van de laatstejaars, de eindwerken dus, uit de studiegebieden 'Mechanica-Elektriciteit, Auto en Koeling en Warmte in de provincie Antwerpen.

Leerkracht technische vakken Willy Olyslaegers van Scheppers : 'Dit project houdt in dat er een agrarisch gebied wordt gecreëerd voor de biotoop aan de Kleine Nete.  Hierin kunnen salamanders, kikkers zich voortplanten en wordt de huidige biotoop beschermd.  Het project loopt in opdracht van de stad Herentals. De samenwerking is perfect.

GIPS4VIPS

'We nemen in mei deel aan de gerenommeerde wedstrijd GIPS4VIPS.  Ons team, Sander Verboven en Christof Van den Brande, heeft de maquette klaar, volledig live nagemaakt zoals het project aan de Nete, met water, klein zonnepaneeltje, pompen, groen.   Bij onze verdediging op 21 mei in Antwerpen zetten we er ook kikkers en salamanders in.  We bedanken onze hoofdsponsor DYMOTEC uit Olen, een topbedrijf dat een hart voor onze school heeft. Daarnaast verloopt de samenwerking met de technische dienst van de stad Herentals prima. We hopen op een mooi resultaat.'

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.